Primul Anterior


                                      palmieri

Palmierii – o familie numeroasa de plante verzi foarte ornamentale pentru apartament ce aduc o atmosfera exotica.
Fiecare dintre noi isi doreste un palmier frumos intr-un colt al camerei, dar planta traieste un an sau doi si dupa moare. Putini oameni reusesc sa ii mentina frumosi, in timp ce in manastiri, biserici sau cladiri publice, palmierii par sa prospere fara probleme. Principalul motiv este modul nostru de viata. Daca temperatura ideala pe timp de zi este intre 21 si 28 grade celsius, temperatura ideala pe timp de noapte, in functie de specia de palmier, este intre 12 si 18 grade celsius si uneori mai rece. In timp ce casele noastre sunt supraincalzite pe timp de noapte, cladirile publice reduc temperatura ambianta noaptea pentru a economisi energie.
Palmierii sunt plante ideale pentru a doua casa sau cabana, in cazul in care temperatura este scazuta in absenta noastra.

 

palmierpalmier
 

 

                                                                                                                                                                                                             Palmier kentia

Este o planta foarte decorativa datorita aspectului si nupoate lipsi din locuinte sau birouri. Prefera solul umed cu o drenare foarte buna si un amestec de pamant cu muschi de turba pentru a mentine umezeala. Ingrasamintele sunt acceptate primavara si vara o data pe luna, restul anului nu se vor aplica, dar se va mentine solul umed prin udari repetate. Cel mai de temut dusman al palmierului in casele noastre, atunci cand atmosfera este uscata , este paianjenul rosu. Daca acarienii nu sunt controlati, planta va fi invelita de coconi. Un tratament impotriva acestora este apa cu sapun. Spalati bine frunzele si trunchiul plantei cu apa calduta si sapun. Un dus cu apa calda in mod regulat este un bun mod de a evita aceste insecte.
 

palmierpalmier

 

                                                                                                                                                                                                         Palmier “Neanthes Bella”


Cunoscut sub numele de palmier pitic, Neanthes Bella este foarte elegant prin culoarea sa de verde inchis stralucitor pe partea superioara si verde argintiu pe cea inferioara. Creste foarte incet pe un sol umed , bine aerisit, iar pe timpul iernii ii prieste o temperatura de 20 de grade celsius si o umiditate atmosferica constanta.
 

palmierpalmier

 

                                                                                                                                                                                                                                   Palmier areca


Cu aspectul sau de tufa cu numeroase tulpini verzi, Palmierul Areca este o planta ce iubeste tara noastra, deoarece pretentiile sale in ceea ce priveste intretinerea sunt putine. Se adapteaza foarte repede, se dezvolta bine in plin soare, in sol jilav, bine drenabil. Pe masura ce frunzele ingalbenesc acestea trebuie indepartate, fiind foarte sensibil la sarurile si mineralele din apa (apar pete mici pe frunze). Daca frunzele sunt foarte afectate este bine sa le taiati si sa le indepartati rapid. Cand varfurile frunzelor vor devenii maronii sa nu va speriati , sunt lucruri normale – un proces asemanator cu uscarea varfurilor parului la om. Pentru a-i mentine mereu sanatosi, verificati mereu frunzele , mai ales daca mediul este umed.
 

 

palmier  palmier           

                                                                                                                     

 

Palmier phoenix


Unul dintre cei mai raspanditi palmieri datorita formei trunchiului si a exigentelor reduse este palmierul Phoenix. Cele mai vandute plante de apartament sunt de genul masculin, cele de sex feminin sunt pastrate pentru plantatiile de palmieri. Iubeste soarele si poate fi expus direct dupa ce s-a adaptat. Temperaturile intre 20 si 30 grade celsius ii sunt benefice, odata cu cresterea temperaturii este bine sa creasca si umiditatea din jurul plantei. Solul trebuie sa fie bine drenat, cu un continut mic de substate organice si putin acid. Apa din exces ii poate dauna. In lipsa apei suficiente, trunchiul va capata o forma inconvoiata – efect denumit “strangerea frunzelor”. Vara se poate fertiliza lunar, iarna deloc. Pentru o crestere viguroasa si echilibrata se recomanda rasucirea vasului periodic . Palmierii exercita o atractie deosebita asupra noastra, pentru ca suntem toti indragostiti de exotic si raritati