Primul Anterior Urmatorul Ultimul


Specii Tillandsia cu R-S

 

Till.remota creste din Mexic pana in Salvador la inaltimi cuprinse intre800-1000 metri.  Marimea ei ajunge la 30-40 cm frunzele arata ca iarba obisnuita sunt moi si de culoare verde deschis. Florile  sunt mici (0.5 cm) de culoare alba si au un parfum placut, cresc pe rozeta de 25-30 cm .Iarna necesita 15-20 grade C ,atentie este sensibila la excesul de apa.

tillandsia

Till Schiedeana creste din Mexic pana in Columbia la inaltimi cuprinse intre 50-1800metri.  Marimea ei este de 20-30cm,cu frunze suculente de culoare verde-argintiu,face colonii usor ,creste repede. Rozeta are 15-20 de cm  are forma unei sabii ,este de culoare rosiatica cu capatul verzui ,floarea este de culoare galben verzui are forma cilindrica. Iarna necesita 15-20 grade C .

tillandsia

Till seleriana creste din Mexic pana in Nicaragua de la 270 pana la 2100 metri. O alta specie cu bulbi false ,creste foarte lent si se inmulteste greu ,adduce pui putini . Frunzele sunt de culoare verde inchis cu par mult si cu partea superioara care se indoaie inapoi. Rozeta florilor este de culoare roz/roz inchis florile sunt cilindrice de culoare mov. Iarna necesita 8-10 grade C ,este o specie spectaculoasa dar eu personal am avut probleme cu ea ,forumurile de specialitate  nu recomanda pt. incepatori.

tillandsiatillandsia

Till sphaerocephala ,creste in Bolivia intre 950-3500 metri. Marimea ei ajunge pana la 25-30 cm ,frunzele ei seamana cu cele ale capitatei . La inflorire toata planta devine rosu-portocaliu, pana  pe care sunt florile iese la 20 cm din planta,si are culoarea portocalie .Florile sunt de culoare roz-mov  ,Iarna are nevoie de 8-10grade C. Planta seaman mult cu Capitata doar culoarea difera un pic.

tillandsia

Till straminea este din Peru creste intre 0-1000 metri. Marimea ei ajunge la 30-40 cm frunzele sunt de culoare argintie.Florile de 1 cm marime si de culoare alba cu mijlocul mov  apar pe o pana care poate ajunge pana la 20-50 cm si are culoarea roz deschis. Iarna are nevoie de 10-15 cm ,florile au un parfum dulce ,foarte placut .

tillandsia

Till streptophylla creste din Mexic pana in Costa Rica de la 0 la 800 metri. Frunzele ei sunt moi de culoare verde deschis cu partea superioara care se indoaie inapoi, marimea plantei ajunge pana la 30-40 cm face colonii usor. Florile cilindrice de culoare mov cresc pe pana care atinge 30 cm si este  de culoare roz deschis.Iarna necesita 8-10grade C.

tillandsia

Till stricta creste din Venezuela pana in Argentina intre 0-1600metri. Este destul de mic 10-15 cm ,are foarte multe variante cu frunze mai mult sau mai putin suculente de culoare care variaza de la verde deschis pana la verde inchis chiar spre negru.  Floarea de 10 cm are forma unui con si este de culoarea albastru-mov. Creste foarte repede este ideal pt. incepatori  ,iarna necesita 15-20 grade C. Cele mai cunoscute variante: Tillandsia Silver Star,Petropolis,Black Beauty,Succulent leaf etc.

tillandsiatillandsia