Primul Anterior


Specii Tillandsia cu T-U-V-X

 

Till tectorum original din Ecuador si Peru unde se gaseste la 800-2700 metri.  Sunt cunoscute multe variante , marimea varieaza intre 10-40 cm ,florile de culoare roz si mov  pana are si ea  10-40 cm in functie de varianta, iar culoarea este de la roz pana la rosu . Infloreste destul de greu in Europa desi ii place conditiile extreme seceta si frigul . Iarna necesita  5-10 grade C ,cele mai cunoscute variante: T, tectorum Gigantea,Viridula,Globosa,Small form,Ecuador form etc.

tillandsia

Till tricolor creste din America Centrala pana in Mexic,Guatemala,Costa Rica intre 750-2300metri. Marimea ei ajunge pana la 20-30 cm cu frunze verzi fara la baza maroniu.  Florile sunt  mov cu capatul alb si apar pe pana de 6-18 cm care la baza este roscat la mijloc galben la partea superioara verde(de aici si numele ei).Iarna necesita 15-20 grade C.

tillandsia

Till usneoides creste in America centrala si de sud  de la 0 la 3300 metri,poate cel mai raspandit dupa cyanea ,nu are deloc radacina creste pe copaci stanci practice oriunde (de ex pe cablurile de inalta tensiune).Marimea ei ajunge pana la 1 metru ,florile  sunt foarte mici cresc cate unul .Iarna necesita 15-25grade C . Are nevoie de umiditate ridicata il putem stropi des cai place ,vara se poate agata la umbra .

tillandsia

Till vernicosa este din Bolivia ,Paraguay,Argentina  creste de la 50 pana la 2500 metri. Marimea ei este de 20-30 cm frunze de culoare verde argintiu .Florile mici de culoare alba cresc cate unul pe pana de 20-25 cm care are culoarea rosu .Iarna necesita 8-10 grade C.

tillandsia

Till xerographica creste de la Mexic pana la Salvador la altitudini  cuprinse intre 200-600 metri.  Marimea ei ajunge la 40-60 cm cu frunze mari si late care la capat se indoaie inapoi .  Florile sunt de culoarea roz-mov sunt cilindrice si cresc pe pana care ajunge la 40 cm.  Este inclus pe lista CITES II/A  in Guatemala sunt ferme specializate numai pe aceasta specie . Este o planta foarte spectaculoasa , creste usor dar este sensibil la excesul de apa ,iarna se tine la 12-18 grade C. Eu acum 2 ani am gasit unul intr-un ghiveci la o florarie ,habar nu aveau cei de acolo ce este ,l-am cumparat cu 10 ron .Poza este chiar planta mea care sa triplat in marime in 2 ani.

tillandsia

Till xiphioides creste in Brazilia si Uruguay la 700-2600metri. Marimea ei ajunge pana la 15 cm cu frunze suculente ,de culoare argintie. Florile de culoare alba de 3-5 cm  au un parfum placut, cresc pe rozeta de 10-15 cm.Iarna necesita 8-10 grade.

tillandsia