Specii Tillandsia cu A

Voi incerca sa va prezint pt. inceput cele mai raspandite ,cele mai iubite specii de tillandsia .

Deoarece ele se deosebesc destul de greu si sunt multe care seamana intre ele voi pune cat de multe poze pt. o identificare mai usoara .

Aproape la fiecare specie sunt mai multe variante sau hibride le vom discuta pe forum, eu va prezint cele mai populare/raspandite doar.

Tillandsia aeranthos L.B. Smith. Original din Brazilia unde se gaseste intre 0-200metri. Frunzele sunt scurte rigide rozeta la plantele mature poate ajunge la 30cm. Face colonii mari bogate . Florile ies pana la 15 cm cu frunzulite rosii,roz,sunt superbe de culoare albastru intens sau mov . Florile le mentine aprox. 14 zile. Iarna necesita temperature de 15-18 gradeC dar casa faca flori anul urmattor esteĀ  necesar sa fie tinut la temperaturi de 5-10grade C cateva saptamani. Are o varianta cu flori albe T.aeranthos var.alba T.Strehl&G.Rhode.

Tillandsia aeranthos varianta alba

Tillandsia albertiana F. Vervoorst. Creste in Argentina (Candelaria,Salta)la altitudini de 800-1000metri. Marimea plantei este de 10 cm, are frunze de culoare verde inchis la baza frunzelor cu tenta rosie,pe dosul frunzelor se poate observa par finut foarte rar. Colonille ajung la 30 de cm circumferinta ,face pui foarte usor. Florile apar de la baza frunzelor cate unul si sunt de o culoare rosie superba ,este foarte frumos cand intr-o colonie apar zeci de flori in aceeasi timp,insa planta le mentine doar 2-3 zile . Iarna necesita temperaturi de 15-18 grade C.

Tillandsia albida Mez &Purpus . Creste in Mexic la 1300-1500metri pe stanci unde formeaza colonii de 30-40 cm circumferinta. Frunzele sunt spiralate ,orientate in sus si acoperite cu par fin argintiu. Se inmulteste usor ,face pui repede. Pana este de 20-60 cm de culoare rosie iar florile sunt alb-verzi de dimensiuni mici. Rezista foarte bine la temperature scazute se recomanda pastrarea ei iarna la temperaturi de 0-10 grade C. Deseori este recomandata pt. incepatori.

Tillandsia andreana Este din Columbia si Venezuela unde creste la 600-1700 metri se gaseste in special pe stanci. Marimea maxima este de 10 cm cu frunze de culoare verde deschis la capat cu tenta de rosu , toata planta seamana cu o perie rotunda. Face pui destul de usor ,florile sunt de culoarea rosu catifelat, dar infloresc doar 2-5 zile .Iarna necesita temperaturi de 15-18 grade C. Atentie este o specie pretentioasa ,se stropeste mai rar,fiind sensibil la prea multa apa.

Tillandsia araujei Original din Brazilia de est si centru, creste pe stanci la 0-800 metri. Ajunge la marimea de 20-30 cm face coloni medii, seamana cu crengile de brad .Rezista foarte bine la seceta este ideal pt. apartamente. Florile apar pe pana roz de 10-15 cm si sunt mici de culoare alba .Iarna necesita 12-18 gradeC.

Tillandsia argentea Grisenbach creste in Cuba Si Jamaica la 1300metri inaltime. Deseori este confundata cu Tillandsia Fuchsii dar frunzele de la argentea sunt mai puternice cu mult par si de o culoare argintie mai pronuntata.marimea plantei este de 10-25cm ,florile apar pe o pana de culoare rosu inchis , sunt tubulare de culoare mov inchis. Iarna necesita temperature de 18-25grade C.Tillandsia Argentina
C.H.Wright Provine din Argentina si Bolivia creste la 450-1300metri. Face colonii mici si nu creste mai mare de 5-10 cm. Rezista foarte bine la seceta si iarna se stropeste putin deoarece este sensibil la apa multa si putrezeste usor. O alta planta ideala pt apartamente desi iarna necesita doar 5-10 grade C. Florile apar la baza frunzelor cate unul sunt mici de 1-2 cm de culoare roz inchis,din pacate rezista doar 2-4 zile.

Tillandsia atroviridipetala matuda este din Mexic ,creste la 1500metri in special pe stanci. Are marimea de 10 cm frunze argintii rezista foarte bine la seceta dar creste relative incet. Florile mici tubulare de culoarea verde apar pe o pana rosu- portocalie de 7cm. Iarna necesita 15-18 grade C (ideal pt. colturile mai racoroase din apartament, dar atentie este sensibil la apa putrezeste usor.