Specii Tillandsia cu C

Tillandsia capitata Grisenbach Original din Mexic,Cuba,Dominika,unde se gaseste intre 800-1000metri .  Are culoarea gri-verzui si creste pana la 20-50cm. La inflorire toata planta se coloreaza in rosu-portocaliu (sau facut mai multe “clone”intalnim variante de la galben pana la rosu inchis)florile sunt de culoare mov. Se simte bine in climat uscat  si necesita multa soare. Iarna are nevoie de 15-20 grade C pt. supravietuire.

Tillandsia caput-medusae E.Morren se gaseste din Mexic pana in Costa Rica unde creste de la 40-2400 metri. Cel mai cunoscut si indragit din familia cu bulbi false. Creste pana la 15-25cm cu Frunze verzi acoperite de par argintiu care se indoaie inapoi.  Florile sunt de 20cm ,au culoare mov si apar pe pana roz . Necesita 10-25 grade C iarna.  Este foarte decorativa ,nepretentioasa ,o alta favorita de a mea.

Tillandsia castellanii L.B.Smith original din Argentina (zona Choya Catamarca) se gaseste la 1100metri.  Are forma interesanta deoarece este din familia tillandsiilor plate,cu Frunze verzui-argintii tari.  Marimea plantei ajunge pana la 15 cm ,face colonii usor.  Florile sunt mici  de culoare galben deschis apar pe pene de 5cm de culoare maro-roscat.  Iarna necesita 5-10grade C.

Tillandsia caulescens Brongniart ex Baker Original din Bolivia ,aici il intalnim intre 500-2900metri inaltime. Frunzele sunt de culoare verde deschis ,formeaza colonii usor . Florile sunt foarte mici 0,5 cmde culoare alba ,apar pe pana rosu inchis de forma unei sabie. Iarna necesita 15-20grade C.

Tillandsia chiapensis C.S. Gardner original din Mexic regiunea Chiapas unde creste la inaltimea de 600metri.  Marimea este de 20-30cm are rozeta argintie  face coloni usor . Florile au culoare mov inchis sunt destul de mari. Vara se tine la soare directa ,iarna are nevoie de 15grade C.

Tillandsia Crocata origgial din Brazilia ,Argentina ,Uruguay,la altitudini de 900-2700 metri.  Frunzele sunt plate de culoare argintie cu par , creste pana la 15-35cm si face colonii usor. Florile apar pe pana de 15 cm de culoare galbena si au un miros placut. Iarna necesita 5-10grade C.

Tillandsia Cyanea Linden original din Ecuador si Peru unde creste pe copaci la 200-1000metri. Creste pana la 20cm circumferinta si face colonii foarte usor. Florile mov apar cate unul  pe o pana roz care are 20-25cm . Cred ca este cel mai   cunoscut dintre tillandsii ,se vinde in florarii in ghiveci de fapt il intalnim peste tot . Vara il tinem la umbra, iarna necesita 18-25grade.